Pàgines

dissabte, 16 de setembre del 2017

MÉS HORITZÓ

Es podria interpretar ja com un “clàssic” aquest contacte que cada any pel mes de setembre mantinc amb tots vosaltres, benvolguts socis i sòcies de “tintablava”, amb aquestes línies que volen ser quelcom semblant a obrir una porta, però una porta que realment només estava ajustada; doncs el tràfec de principis de l’estiu a l’associació resulta palmari per tal de deixar visibles totes les activitats del curs a punt d’engegar, en aquest cas el curs 2017-2018.

I ara realment la porta està ja oberta de bat a bat i podem albirar en tota la seva dimensió l’horitzó del nou curs, horitzó que té, a més, alguna novetat molt important.

D’aquí a no gaires dies, iniciarem les activitats habituals de les conferències, que en aquest primer trimestre estan completades i en ferm quant a la seva programació, en el seu horari habitual de les 19’15h a la Sala d’actes de la Biblioteca Antonio Martín, al Cèntric: el dimarts dia 17 d’octubre inaugura el curs la Carlota DOBAÑO, investigadora científica, que ens parlarà de “La vacunació infantil: el major èxit en salut pública del segle XX”; el dijous dia 16 de novembre rebrem l’advocat Pere AZUARA, que ens presentarà “Advocats de cine”; el dimarts dia 12 de desembre omplirà el nostre àmbit la cantautora Sílvia COMES, amb “GLORIA es verdad. Decirla me hace libre. Escucharla nos hace FUERTES”. Hi esteu convidats a assistir-hi, i de ben segur que quedarem satisfets.

Val a dir també que per a la resta del curs des del mes de gener fins al mes de juny del 2018, ja tenim la confirmació i el compromís de la seva intervenció, de l’Elisa GARCÍA, professora de l’Escola d’Arts del Prat, del Jaume PUIG i la Glòria CASAS, promotors del Museu Etnològic del Prat, del Joan ROSELL, gran expert en mineralogia especialment del Baix Llobregat, del Xavi GIMÉNEZ, autor i director teatral, i del director de cinema Joan MARIMÓN, que clourà el curs. Ja anireu coneixent el dia i l’hora de les seves intervencions.

Com podeu veure, des de l’octubre del 2017 fins al juny del 2018, ens visitaran un estol de persones i personatges pratencs i pratenques de molta vàlua en el seu espai, ja sigui científic, artístic, cultural o d’investigació i difusió.

Per altra banda, no deixeu de seguir-nos a Facebook (Facebook.com/tintablava) i consulteu el nostre Blog (tintablava.blogspot.com), on hi trobareu els testimonis de tot allò que fem. Però igualment us emplaço a entrar al link  https://issuu.com/tintablava  que us donarà accés directe a l’apartat d’Internet on hi tenim -per a la seva lectura gratuïta- tots els nostres set llibres publicats fins ara.  Precisament aquest mes afegirem: Teatre Kaddish. 40 anys d´história (2015), El Prat. Un viatge musical al (2016)  i Pagesos i pageses del Prat (2017).

A l’inici d’aquest  escrit us parlava d’una novetat molt important: doncs sí, el Certamen Literari per a Joves del Prat, que sempre ha tingut i té el suport i la col·laboració de la Regidoria de Joventut, Igualtat i Solidaritat de l’Ajuntament del Prat, obre una nova finestra amb la creació del que serà el Primer Concurs de Relats solidaris i socials, que comptarà amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Per tant, pel Sant Jordi del 2018 tindrem el Setè Premi de Microrelats, el Cinquè Premi de Poemes i el Primer Premi de Relats solidaris i socials

I, és clar, publicarem pel Sant Jordi del 2018 -com no podia ser d’altra manera-, el nostre llibre d’essències pratenques, que serà el vuitè; en aquest cas, hi està ja treballant en ell en Josep COSTA, que fou fundador i alma mater del Teatre Kaddish durant quaranta anys.

No puc deixar de palesar el nostre reconeixement a totes aquelles persones que d’una manera o d’una altra col·laboren desinteressadament amb “tintablava”: els mateixos conferenciants , els professors i professores dels centres de secundària de la ciutat  i, així mateix, els membres dels jurats del nostre Concurs literari per als joves del Prat.

Aquest curs, també, i dintre dels propers mesos, us enviarem de part de “tintablava” a totes les persones associades, un regal, senzill però actual i ple d’utilitat i identitat.

Rebeu, com sempre, afecte i molta gratitud pel vostre suport en nom de tots els altres membres de la junta directiva de l’entitat (Mariano Martínez, Gema Vicente, Josep Ruiz, Núria Abelló , Anna Colominas, Rocío Ortega i Jesús García) i en el meu propi. 

El president,

Vicenç Tierra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada